natyy

natyy

Szef Kuchni
[Przepisów: 28]

Leczo z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zdrowe i smaczne leczo z cukinii

Leczo z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z cukinii

 

  • 3 cukinie
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryki (obojętnie które)
  • chilli
  • pomidory pokrojone z puszki (najlepiej kupić w biedronce)
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii
Obieramy cukinie, wydłubujemy środek z pestkami. Kroimy w półksiężyce. Tak samo kroimy pprykę i cebule. A marchewkę - według uznania, ja kroilam u paseczki. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 litra gotującej się wody Wszystkie warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu, dodajemy zmiażdżony czosnk, oraz pomidory w puszcze. Doprawiamy chilli, aby było ostre.Możemy dodać również podsmażoną kiełbaskę. Też smakuję bardzo wyśmienicie. Smacznego!
Leczo z cukinii
Obrana już cukinia i pozbawiona pestek ze środka.
Leczo z cukinii
Pokrojona już cukinia, papryka, cebula, i marchewka.
Leczo z cukinii
Do garnka z cukinią dodajemy pokrojone pomidory z puszki. I mieszamy
Leczo z cukinii
Nasze leczo gotujemy około 30 minut, aż warzywa będą miękkie i leczo nabierze koloru.