Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i warzywami
Pokrojoną kiełbasę obsmażyć na smalcu. Dodać pokrojoną cebulę i razem podsmażyć. Dodać po chwili paprykę pokrojoną w paski. Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki , posolić i wymieszać.
Do ziemniaków dodać przesmażone warzywa z kiełbasą i pieczarki. Doprawić do smaku.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wyrównać powierzchnię, nakryć i wstawić do gorącego piekarnika na 30 minut.
Po podpieczeniu wlać roztrzepane jajka i zapiekać jeszcze 10-15 minut pod przykryciem.
Gotową zapiekankę posypać drobno pokrojonym żółtym serem, nakryć i wstawić do piekarnika na kilka minut. Zapiekanka jest gotowa, kiedy ser się rozpuści.
Do ziemniaków dodać przesmażone warzywa z kiełbasą i pieczarki. Doprawić do smaku.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wyrównać powierzchnię, nakryć i wstawić do gorącego piekarnika na 30 minut.
Po podpieczeniu wlać roztrzepane jajka i zapiekać jeszcze 10-15 minut pod przykryciem.
Gotową zapiekankę posypać drobno pokrojonym żółtym serem, nakryć i wstawić do piekarnika na kilka minut. Zapiekanka jest gotowa, kiedy ser się rozpuści.
kasia900