Sposób przygotowania:
Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkamiprzygotowanie wątróbki
![Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasztet-watrobkowy-eli-z-pieczarkami-481224.jpg)
Wątróbkę opłukać i odsączyć. Oczyścić wątróbkę z błonek i tłuszczu.
przygotowanie wątróbki cd
![Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasztet-watrobkowy-eli-z-pieczarkami-481225.jpg)
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie wątróbki cd
![Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasztet-watrobkowy-eli-z-pieczarkami-481226.jpg)
Na patelni rozgrzać olej, dodać wątróbkę, ziele angielskie i liście laurowe. Wątróbkę obsmażyć.
przygotowanie wątróbki cd
![Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasztet-watrobkowy-eli-z-pieczarkami-481227.jpg)
Do obsmażonej wątróbki dodać cebulę, doprawić solą, pieprzem i razem usmażyć.
przygotowanie pieczarek
![Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasztet-watrobkowy-eli-z-pieczarkami-481231.jpg)
Pieczarki oczyścić, obrać ze skórki i pokroić.
przygotowanie pieczarek cd
![Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasztet-watrobkowy-eli-z-pieczarkami-481232.jpg)
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, cebulę, pieprz, sól do smaku i usmażyć.
przygotowanie pasztetu
![Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasztet-watrobkowy-eli-z-pieczarkami-481233.jpg)
Z ostudzonej wątróbki z cebulą wyjąć liście laurowe i ziele angielskie. Wątróbkę razem z cebulą zmielić w maszynce z sitkiem z małymi oczkami.
przygotowanie pasztetu cd
![Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasztet-watrobkowy-eli-z-pieczarkami-481234.jpg)
Usmażone pieczarki z cebulą zmielić w maszynce z sitkiem z małymi oczkami.
przygotowanie pasztetu cd
![Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami Pasztet wątróbkowy Eli z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/pasztet-watrobkowy-eli-z-pieczarkami-481235.jpg)
Do miski włożyć zmieloną wątróbkę, pieczarki, miękkie masło, doprawić czosnkiem granulowanym i gałką muszkatołową. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki lub słoika. Pasztet włożyć do lodówki na noc żeby się schłodził. Pasztet najlepiej smakuje na świeżym pieczywie. Smacznego!
gusia1000