caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Leczo z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Leczo nieco inne ale równie smaczne

Leczo z fasolką szparagową

Składniki:

Leczo z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Leczo z fasolką szparagową
Fasolkę oczyścic, pokroic na kawałki ok. 2-3 centymetrowe i ugotować w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w plasterki, marchewkę zetrzeć na tarce z duzymi oczkami, paprykę i czuszkę kroimy w paseczki. Cebulę, marchew i papryke dusimy na niewielkiej ilości oleju (każde osobno) i miękkie przekładamy do dużego garnka. Dodajemy pokrojone w plasterki pomidory i całośc dusimy 5 min. Po tym czasie dodajemy ugotowana fasolkę i papryke czuszkę, przecier pomidorowy, sól, pieprz i dusimy jeszcze 10 minut często mieszając. Przekładamy leczo do słoików, zakręcami i pasteryzujemy przez 20-30 minut. Ja takie leczo wykorzystuję tak jak zwykłe.