Sposób przygotowania:
Leczo z kabaczka.
Kabaczki obrać,usunąć gąbczasty miąższ z nasionami.Resztę pokroić w kostkę.Sporo posolić i odstawić na ok. godzinę.Odlać sok.
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i dobrze podsmażyć, cebule także .
Papryki umyć,pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę.Także pokroić na kawałki.
Do garnka włożyć podsmażone wędliny z cebulą,dołożyć kabaczek,podlać 0,5 szklanki wody i gotować na małym ogniu wraz z papryką.Doprawić ostrą papryką,solą i pieprzem.
Pod koniec gotowania włożyć pokrojone pomidory i posiekaną natkę pietruszki.Gotować,aż pomidory stracą smak surowizny i się rozgotują.Spróbować i ew. jeszcze raz doprawić.
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i dobrze podsmażyć, cebule także .
Papryki umyć,pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę.Także pokroić na kawałki.
Do garnka włożyć podsmażone wędliny z cebulą,dołożyć kabaczek,podlać 0,5 szklanki wody i gotować na małym ogniu wraz z papryką.Doprawić ostrą papryką,solą i pieprzem.
Pod koniec gotowania włożyć pokrojone pomidory i posiekaną natkę pietruszki.Gotować,aż pomidory stracą smak surowizny i się rozgotują.Spróbować i ew. jeszcze raz doprawić.
Anula