Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Leczo z kalafiorem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Taką zupę podawać z pieczywem.

Leczo z kalafiorem.

Składniki:

Leczo z kalafiorem.

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kalafiorem.
Kalafior umyć, włożyć do garnka zalać gorącą wodą, dodać szczyptę soli i ugotować. Następnie wyjąć z wody, podzielić na różyczki. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę. Do garnka wlać olej, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie wsypać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić około 10 minut. Cukinię obrać i pokroić w grubą kostkę, dodać do papryki z cebulą i dusić pod przykryciem kolejne 10 minut. Pod koniec dodać podsmażoną kiełbasę, obrane ze skórki pokrojone w cząstki pomidory i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku, dodać róże kalafiora, wymieszać.