paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Leczo z kurczakiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna moja odsłona leczo

Leczo z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:

Leczo z kurczakiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kurczakiem i pieczarkami
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie podduszamy je na oleju ok 15 min. Kapustę myjemy i drobno siekamy. Pieczarki płuczemy kroimy w plastry. Paprykę myjemy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Gdy mięso jest gotowe wyjmujemy do a do pozostałego ze smażenia tłuszczu wrzucamy wszystkie warzywa. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do momentu aż będą miękkie. Kolejno wkładamy do garnka z powrotem kurczaka i keczup. Całość dusimy jeszcze ok 5 min doprawiając solą i pieprzem. Na koniec mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i dodajemy do całości, mieszamy.