dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1201]

Leczo z marchewką i parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lato to wspaniały okres na gotowanie dań z przepysznymi warzywami. Leczo jest smacznym posiłkiem i prostym w przygotowaniu.

Leczo z marchewką i parówkami

Składniki:

Leczo z marchewką i parówkami

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z marchewką i parówkami

Krok 1:

Leczo z marchewką i parówkami
Pokrojone kiełbaski przesmażamy na rozgrzanej patelni.

Kiełbasę kroimy w plasterki, a parówki kroimy w mniejsze kawałki. Na rozgrzanej patelni przesmażamy kiełbasę z parówkami.

Następnie przekładamy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym, aby kiełbaski ociekły z tłuszczu.

Krok 2:

Leczo z marchewką i parówkami
Do przesmażonej cebuli dodajemy marchewki.

Warzywa dokładnie myjemy i oczyszczamy. Cebulę i czosnek siekamy, szklimy na niewielkiej ilości oliwy. Do cebuli dodajemy pokrojone w słupki marchewki.

Chwilę smażymy.

Krok 3:

Leczo z marchewką i parówkami
Wszystkie warzywa dusimy z przyprawami do miękkości.

Do cebuli dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (pomidory parzymy i ściągamy skórkę).

Doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości ok 15 minut.

Na koniec ugotowane leczo posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

Tagi:

danie warzywa