kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Leczo z papryką, cukinią i parówką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

zawsze warto ugotować więcej i zawekować na potem...

Leczo z papryką, cukinią i parówką

Składniki:

Leczo z papryką, cukinią i parówką

 

  • papryka żółta i czerwona 2 szt
  • cukinia mała 1 szt
  • pomidor bez skórki lub mogą być mrożone 3 szt
  • cebula 2 szt
  • parówki jubilatki 2 szt
  • vegeta 1 łyżka
  • pieprz 1 szczypta
  • papryka ostra 1 szczypta
  • olej do smażenia 2 - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Leczo z papryką, cukinią i parówką
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną paprykę i cukinię w kostkę. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodać pokrojone parówki i pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki lub mrożone drobno pokrojone. Poddusić aż pomidory się rozpadną około 10 minut. Wszystko doprawić na pikantnie. Podawać z pieczywem lub z ziemniakami.
Zawsze warto ugotować więcej i włożyć gotujące do słoików, zakręcić i po wystudzeniu schować do lodówki. Może stać bardzo długo.