Sposób przygotowania:
Leczo z papryką, cukinią i parówką
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną paprykę i cukinię w kostkę. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodać pokrojone parówki i pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki lub mrożone drobno pokrojone. Poddusić aż pomidory się rozpadną około 10 minut. Wszystko doprawić na pikantnie. Podawać z pieczywem lub z ziemniakami.
Zawsze warto ugotować więcej i włożyć gotujące do słoików, zakręcić i po wystudzeniu schować do lodówki. Może stać bardzo długo.
Zawsze warto ugotować więcej i włożyć gotujące do słoików, zakręcić i po wystudzeniu schować do lodówki. Może stać bardzo długo.
raf123
cherry
kamazka439
zawsze mam takie zapasy w lodówce i jest zawsze co zjeść chociaż nie ma czasu czasami ugotować