lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z papryki i udek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne i oryginalne można podawać z ziemniakami

Leczo z papryki i udek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z papryki i udek

 

  • 6 papryk czerwonych
  • 3 udka z kurczaka
  • sos chińskie curry 150 gram
  • czosnek 6 ząbków
  • odrobina soli , pieprzu mielonego papryki słodkiej czerwonej
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • rosołek drobiowy 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Leczo z papryki i udek
Paprykę umyłam pokroiłam w paseczki włozyłam na patelnie polałam oliwa z oliwek na górę położyłam udka z kurczaka i przykryłam pokrywką, mieszałam co jakiś czas . Kiedy mięso poddusiło się tak , że można było je obrać , wyjęłam udka obrałam i dodałam z powrotem do już podduszonej papryki . Dodałam ząbki czosnki sól pieprz paprykę słodką i rosołek drobiowy tak dosiałam dalej aż doszło wszyto razem . Na koniec dodałam sos chiński curry i mieszając doprowadziłam do wrzenia wyłączyłam gaz i zostawiłam pod pokrywką . można podawać z ziemniakami.
Leczo z papryki i udek
Leczo można jeść tez z chlebem jak kto woli
Leczo z papryki i udek
Na końcu dodałam sos chiński curry ostry
Leczo z papryki i udek
Czosnek dodałam juz do podduszonej papryki
Leczo z papryki i udek
Udka obrałam i włozyłam z powrotem na patelnie