Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Leczo z patisonami, papryką i kolorową cukinią jest bardzo łatwe do przygotowania i wybornie smakuje.

Leczo z patisonami i kolorową cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z patisonami i kolorową cukinią

 

Sposób przygotowania:

Leczo z patisonami i kolorową cukinią
Oczyszczony por pokroić w krążki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną w słupki paprykę, podsmażyć, przełożyć do garnka. Umyte patisony i cukinię pokroić w kostkę, połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę jarzynka i dusić do miękkości. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić i wsypać do pół miękkich warzyw. Kiełbasę bez osłonki pokroić w kostkę, lekko zrumienić na patelni, połączyć z warzywami, dodać ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, gotować przez kilka minut do miękkości warzyw. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Leczo z patisonami i kolorową cukinią
Umyte cukinie razem ze skórką pokroić w kostkę
Leczo z patisonami i kolorową cukinią
Por razem z pokrojoną papryką podsmażyć na oleju
Leczo z patisonami i kolorową cukinią
Wszystkie pokrojone warzywa włożyć do garnka ugotować
Leczo z patisonami i kolorową cukinią
Dodać pozostałe składniki doprawić do smaku