iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z patisona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Leczo z patisona papryki z kiełbaską

Leczo z patisona

Składniki:

Leczo z patisona

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z patisona
Patisony obieramy z skórki, marchewkę obieramy . Z patisona wyciągamy pestki i kroimy w kostkę . Marchewkę kroimy w plasterki . Gotujemy warzywa ok 10 min w osolone wodzie. Po ugotowaniu mają być pół miękkie odcedzamy na sicie . Na patelni rozgrzewamy olej. dodajemy obraną posiekaną cebule ,suszone pomidory ,pokrojoną czerwoną paprykę .Mieszamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek . Dodajemy przyprawy paprykę słodką przyprawę do lecza ,pieprz . Mieszamy podsmażamy .Dokładamy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę i pokrojonen w plasterki pieczarki . Dodajemy odcedzonego patisona i marchewkę . Mieszamy . Dodajemy zmiksowane pomidory z puszki . Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą w płynie.