Sposób przygotowania:
Leczo z patisona
Patisony obieramy z skórki, marchewkę obieramy . Z patisona wyciągamy pestki i kroimy w kostkę . Marchewkę kroimy w plasterki . Gotujemy warzywa ok 10 min w osolone wodzie. Po ugotowaniu mają być pół miękkie odcedzamy na sicie . Na patelni rozgrzewamy olej. dodajemy obraną posiekaną cebule ,suszone pomidory ,pokrojoną czerwoną paprykę .Mieszamy . Dodajemy wyciśnięty czosnek . Dodajemy przyprawy paprykę słodką przyprawę do lecza ,pieprz . Mieszamy podsmażamy .Dokładamy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę i pokrojonen w plasterki pieczarki . Dodajemy odcedzonego patisona i marchewkę . Mieszamy . Dodajemy zmiksowane pomidory z puszki . Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą w płynie.