dodi1

dodi1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Legumina makowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra i łatwa w przygotowaniu legumina.

Legumina makowa

Składniki:

Legumina makowa

 

Sposób przygotowania:

Legumina makowa
Do mąki dodać masło, tak aby nie było grudek. Gdy zostało roztarte dodać 3 żółtka, jedno całe jajko oraz drożdze, cukier i śmietanę- ciasto ma byc wolne. Dobrze wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu, żeby się podniosło. Gdy wyrośnie, posypać stolnicę mąką, wyrzucić to ciasto, rozwałkować dość grubo i posmarować makiem. Można także smarować konfiturami. Potem zwinąć w kształt rogala i piec ok. 45 min.

Tagi:

jajko jajka mak