Sposób przygotowania:
Lekka sałatka z ciecierzycąEtap 1
Szpinak przepłukujemy i osuszamy. Sałatę przepłukujemy i osuszamy.
Etap 2
Ciecierzycę namaczamy na noc, Następnego dnia gotujemy
Etap 3
Ciecierzycę jeśli właśnie została ugotowana to studzimy.
Etap 4
Słonecznik rumienimy na suchej patelni.
Etap 5
Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowę. Ser kroimy w kostkę. Awokado obieramy i kroimy w paseczki. Na spód przygotowanych talerzy wykładamy szpinak i sałatę. Na wierzch wykładamy ciecierzycę, truskawki, awokado, pomidory, ser. Całość posypujemy słonecznikiem. Sałatkę oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Wierzch skrapiamy (spryskujemy) oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Podajemy!