Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Lekka Zupa Rosołowa z Pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna rosołowa lekka zupa z ryżem i pieczarkami

Lekka Zupa Rosołowa z Pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Lekka Zupa Rosołowa z Pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Lekka Zupa Rosołowa z Pieczarkami
Rosół wlać do garnka i postawić na ogniu. Obraną marchew ,pietruszkę zetrzeć na tarce i dodać do rosołu. Oczyszczone pieczarki zetrzeć na dużych oczkach i przesmażyć na maśle. Grzyby i obraną cebulę dodać do rosołu .Ryż opłukać i dodać do zupy.Zupę doprawić Kucharkiem i gotować na małym ogniu przez ok. 20-25 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Lekka Zupa Rosołowa z Pieczarkami
Starte warzywa i pieczarki dodać do wywaru,doprawić Kucharkiem i gotować z ryżem na małym ogniu .

Tagi:

ryż