Sposób przygotowania:
Lekka zupa warzywna
Ziemniaki obrac, umyc i kokroic w kosteczke, zalac zimna woda aby nie sciemnialy. Warzywa obrac, umyc i pokroic.Cebule, seler korzeniowy i czosnek kroimy w kosteczke. Marchew i pietruszke kroimy w pólpaski, seler naciowy w paski, pora w prazki. Groszek pluczemy pod strumieniem zimnej wody. Skrzydelka dokladnie umyc. Do duzego garnka wlac 1,7l zimnej wody, dodac skrzydelka, sól i vegete. Zagotowac i w razie potrzeby zebrac szumowiny. Gotowac 10 minut pod przykryciem, na malym ogniu. Dodac marchew i selera, gotowac 10 minut, po czym wrzucic odsaczone z wody ziemniaki, pietruszke i liscie laurowe. Gotowac na malym ogniu przez 10 minut, po czym dodac seler naciowy, groszek i pora, gotowac okolo 10 minut, do miekkosci wszystkich warzyw. Tuz przed zakonczeniem gotowania dodac czosnek i ostatecznie doprawic do smaku vegeta. Podawac na goraco.
Weronka
luna
evita0007
msewka
bajtek