Sposób przygotowania:
Lekka zupka warzywna z grysikiem
Mięso na rosół myję, zalewam w garnku wodą i zagotowuję. Jeśli wytworzą się "szumy" zbieram je siteczkiem. Zostawiam do gotowania jakieś 40 minut, ugotowane mięso wyciągam z wywaru i po ostudzeniu obieram z kości i dodaję do zupy. Warzywa obieram, myję i kroję na odpowiednie kawałki, kalafiora dzielę na różyczki,czosnek w plasterki,marchewkę w małe kosteczki ( można także zetrzeć na tarce)por w piórka, dodaję do gotującego się mięsa, brukselkę wsypuję zamrożoną. Jeśli dodajemy ziemniaki, trzeba je pokroić w większą kostkę. Przyprawiam.Gotuję do miękkości warzyw, na koniec zasypuję manną, wsypując ją powoli i cały czas mieszam zupę.
Podaję i posypuję na talerzu zieloną pietruszką.
Podaję i posypuję na talerzu zieloną pietruszką.
Ela Dz
zbysiowa
Hahaaa, zapraszam Elu:)