Sposób przygotowania:
Lekki bigos z chudym mięsem
Mięso opłucz, osusz, ewentualnie rozbij, potnij w podłużna kostkę. Cebule obierz, grubi posiekaj. Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb, a liście pokrój w paski. Koperek opłucz, osusz, trochę odłóż, resztę drobno posiekaj. W garnku rozgrzej pół kostki masła, wrzuć cebulę, usmaż na szklisto. Do cebuli dołóż kapustę. Smaż jeszcze 3-5 minut. Zalej wodą. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj i duś tak długo, aż kapusta będzie miękka.
Rozgrzej 3 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż 5 minut. Razem z posiekanym koperkiem dołóż do kapusty, duś jeszcze kilka minut. Pozostałe masło stop. Oprósz mąka, zasmaż, nie rumieniąc. Zasmażkę wymieszaj z kapustą, zagotuj. Gotowe danie udekoruj koperkiem.
Rozgrzej 3 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż 5 minut. Razem z posiekanym koperkiem dołóż do kapusty, duś jeszcze kilka minut. Pozostałe masło stop. Oprósz mąka, zasmaż, nie rumieniąc. Zasmażkę wymieszaj z kapustą, zagotuj. Gotowe danie udekoruj koperkiem.