Sposób przygotowania:
Lekki bigosik z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną zalać wodą i zagotować, odlać wodę jeżeli kapusta wydaje się bardzo kwaśna.
Zalać drugi raz wodą, dodać smalcu i kawałki mięsa z indyka ze skórką takie tłuściejsze, gotować na wolnym ogniu. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, kminek, pokrojoną kiełbasę w kostkę.
Całość gotować do miękkości składników około dwóch godzin, przyprawić do smaku pieprzem, przyprawą do bigosu.
Dołożyć przecieru pomidorowego i łyżkę zasmażki, wymieszać i zagotować.
Zalać drugi raz wodą, dodać smalcu i kawałki mięsa z indyka ze skórką takie tłuściejsze, gotować na wolnym ogniu. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, kminek, pokrojoną kiełbasę w kostkę.
Całość gotować do miękkości składników około dwóch godzin, przyprawić do smaku pieprzem, przyprawą do bigosu.
Dołożyć przecieru pomidorowego i łyżkę zasmażki, wymieszać i zagotować.
![Lekki bigosik z kapusty kiszonej Lekki bigosik z kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekki-bigosik-z-kapusty-kiszonej-495641.jpg)
![Lekki bigosik z kapusty kiszonej Lekki bigosik z kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekki-bigosik-z-kapusty-kiszonej-495643.jpg)
![Lekki bigosik z kapusty kiszonej Lekki bigosik z kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekki-bigosik-z-kapusty-kiszonej-495645.jpg)
![Lekki bigosik z kapusty kiszonej Lekki bigosik z kapusty kiszonej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lekki-bigosik-z-kapusty-kiszonej-495647.jpg)