Sposób przygotowania:
Lekki bigosik z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną zalać wodą i zagotować, odlać wodę jeżeli kapusta wydaje się bardzo kwaśna.
Zalać drugi raz wodą, dodać smalcu i kawałki mięsa z indyka ze skórką takie tłuściejsze, gotować na wolnym ogniu. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, kminek, pokrojoną kiełbasę w kostkę.
Całość gotować do miękkości składników około dwóch godzin, przyprawić do smaku pieprzem, przyprawą do bigosu.
Dołożyć przecieru pomidorowego i łyżkę zasmażki, wymieszać i zagotować.
Zalać drugi raz wodą, dodać smalcu i kawałki mięsa z indyka ze skórką takie tłuściejsze, gotować na wolnym ogniu. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, kminek, pokrojoną kiełbasę w kostkę.
Całość gotować do miękkości składników około dwóch godzin, przyprawić do smaku pieprzem, przyprawą do bigosu.
Dołożyć przecieru pomidorowego i łyżkę zasmażki, wymieszać i zagotować.