iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lekki kapusniaczek z nutką czosnkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobry lekki zdrowy kapuśniaczek

Lekki kapusniaczek z nutką czosnkową

Składniki:

Lekki kapusniaczek z nutką czosnkową

 

  • 1 garść kapusta kiszona,
  • 1/2 szt seler,
  • 1 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 2 szt ziemniaki,
  • 2 szt liść laurowy Prymat,
  • bulion w kostce,
  • 1 łyżeczka przecier pomidorowy,
  • 3 ząbki czosnek

 

Sposób przygotowania:

Lekki kapusniaczek z nutką czosnkową
W ok 4 litrach wody rozpuszczamy kostki rosołowe ok 3 szt . Dodajemy umyte obrane i starte na tarce duże oczka marchewki,pietruszkę i seler.Gotujemy ok 10 min . Kapustę kiszoną kroimy lekko i gotujemy w osobnym garnku.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do jarzyn Gdy będzie miękka dodajemy ją do zupy z jarzynami. Dodajemy liść laurowy .Doprawiamy solą pieprzem i przecierem pomidorowym .Mieszamy i gotujemy jeszcze 10 min.Na koniec dodajemy wyciśnięte 3 ząbki czosnku.Mieszamy już nie gotujemy.