Sposób przygotowania:
Lekki torcik straciatella
Margarynę roztopić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem na puszysta masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem. Wymieszać. Dodać rozpuszczony tłuszcz. Wymieszać. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w 180 stopniach. Masa: Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Ostudzić. Śmietanę przelać do miski. Dodać cukier puder. Czekoladę zetrzeć na tarce. Dodać kakao. Wszystko wymieszać. Delikatnie wlać ostudzoną żelatynę. Zmiksować. Biszkopt przekroić na pół. Jedną część masy wlać na biszkopt. Przykryć wierzch biszkoptu i wlać kolejną część masy. Dokładnie wyrównać. Posypać kakaem. Wstawić do lodówki.