MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Lekkie biszkopciki z truskawkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne i lekkie biszkopciki bez dodatku mąki

Lekkie biszkopciki z truskawkami

Składniki:

Lekkie biszkopciki z truskawkami

 

  • na 12 sztuk:
  • 200g truskawek
  • 1 budyń waniliowy (lub kisiel truskawkowy)
  • 3 jajka
  • 4 łyżki otrębów
  • słodzik/miód/cukier
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Lekkie biszkopciki z truskawkami
Truskawki kroimy w małe kawałki, posypujemy 1/2 budyniu. Otręby mielimy, ale nie jest to konieczne. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Otręby, 1/2 budyniu, słodzik, żółtka i proszek miksujemy, następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy. Masę nakładamy do papilotek - jedna łyżka masy, kilka truskawek, pół łyżki masy, truskawka. Biszkopty pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka