zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Lekko kwaśna fasolka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna i sycąca, lekko kwaśna fasolka Jaś.

Lekko kwaśna fasolka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekko kwaśna fasolka

 

  • cała pierś z kurczaka
  • 4 laski drobiowej kiełbasy
  • koncentrat pomidorowy ( 150 g)
  • 2 słoiki fasolki Jaś marynowanej ( 2 x 480 g)
  • olej do smażenia ( u mnie z pestek winogron)
  • cebula
  • 2 łyżki suszonej włoszczyzny
  • czosnek, rozmaryn, kolendra, papryka słodka oraz tymianek..każdego po łyżeczce
  • 2 listki laurowe
  • gałązka świeżego rozmarynu

 

Sposób przygotowania:

Lekko kwaśna fasolka
Kiełbasę przekrawam wzdłuż i kroję w pół plasterki, obsmażam na oleju. Obraną cebulę kroję w piórka dodaję do podsmażonej kiełbasy, wsypuję włoszczyznę, mieszam i duszę razem około 10 minut.



Piersi myję, osuszam, kroję w kostkę i dodaję do garnka razem z przyprawami. Mieszam, dodaję koncentrat pomidorowy, przykrywam i zostawiam na małym gazie około 10 minut.



Po tym czasie zalewam wrzątkiem, dodaję gałązkę rozmarynu i pozostawiam do gotowania jakieś 20 minut. Następnie odcedzam fasolę z zalewy, i dodaję do reszty. Mieszam doprowadzam do wrzenia, przyprawiam do smaku i podaję.
Lekko kwaśna fasolka
cała pierś z kurczaka 4 laski drobiowej kiełbasy Koncentrat pomidorowy ( 150 g) 2 słoiki fasolki Jaś marynowanej ( 2 x 480 g)
Lekko kwaśna fasolka
Kiełbasę przekrawam wzdłuż i kroję w pół plasterki, obsmażam na oleju. Obraną cebulę kroję w piórka dodaję do podsmażonej kiełbasy, wsypuję włoszczyznę, mieszam i duszę razem około 10 minut.
Lekko kwaśna fasolka
Piersi myję, osuszam, kroję w kostkę i dodaję do garnka razem z przyprawami. Mieszam, dodaję koncentrat pomidorowy, przykrywam i zostawiam na małym gazie około 10 minut.
Lekko kwaśna fasolka
Po tym czasie zalewam wrzątkiem, dodaję gałązkę rozmarynu i pozostawiam do gotowania jakieś 20 minut. Następnie odcedzam fasolę z zalewy, i dodaję do reszty. Mieszam doprowadzam do wrzenia, przyprawiam do smaku i podaję.