Sposób przygotowania:
Lekko kwaśna fasolka
Kiełbasę przekrawam wzdłuż i kroję w pół plasterki, obsmażam na oleju. Obraną cebulę kroję w piórka dodaję do podsmażonej kiełbasy, wsypuję włoszczyznę, mieszam i duszę razem około 10 minut.
Piersi myję, osuszam, kroję w kostkę i dodaję do garnka razem z przyprawami. Mieszam, dodaję koncentrat pomidorowy, przykrywam i zostawiam na małym gazie około 10 minut.
Po tym czasie zalewam wrzątkiem, dodaję gałązkę rozmarynu i pozostawiam do gotowania jakieś 20 minut. Następnie odcedzam fasolę z zalewy, i dodaję do reszty. Mieszam doprowadzam do wrzenia, przyprawiam do smaku i podaję.
Piersi myję, osuszam, kroję w kostkę i dodaję do garnka razem z przyprawami. Mieszam, dodaję koncentrat pomidorowy, przykrywam i zostawiam na małym gazie około 10 minut.
Po tym czasie zalewam wrzątkiem, dodaję gałązkę rozmarynu i pozostawiam do gotowania jakieś 20 minut. Następnie odcedzam fasolę z zalewy, i dodaję do reszty. Mieszam doprowadzam do wrzenia, przyprawiam do smaku i podaję.