Sposób przygotowania:
Lekko zielony łosoś
Szpinak umyć, przełożyć do garnka , zalać wrzątkiem. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, cebule drobno pokroić i wrzucić na rozgrzany olej, zrumienić. Do zrumienionej cebuli dodać szpinak, koperek, posolić i popieprzyć. Dusić na małym ogniu przez około 5 minut. Tak przygotowany szpinak zmiksować blenderem, Opłukane i osuszone filety włożyć do szklanej miski, natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny. Na końcu łososia nacieramy szpinakiem ( 2 łyżki ) . Miskę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Mój łosoś leżał w lodówce dwa dni. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, na rozgrzana kładziemy filety i smażymy na średnim ogniu z dwóch stron , po 4 minuty z każdej strony , Smacznego :)