iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lenia zupka fasolowa

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Taka lekka fasolówka jest najlepsza właśnie latem.

Lenia zupka fasolowa

Składniki:

Lenia zupka fasolowa

 

  • czerwona fasola z puszki
  • fasola szparagowa
  • ok 6 malutkich młodych marchewek
  • natka pietruszki
  • śmietana 12%
  • wegeta
  • kostka warzywna -bulionowa
  • ziemniaczki ok 3 -4 szt

 

Sposób przygotowania:

Lenia zupka fasolowa
Do garnka z wodą dodajemy kostkę bulionową młode dobrze wyszorowane marchewki ,pokrojone ziemniaczki i fasolkę szparagową .Gotujemy ok 20 min .Dodajemy wegetę odcedzoną fasolę z puszki .Gotujemy jeszcze chwilkę ,dodajemy natkę pietruszki i zaciągamy śmietaną .

Tagi:

fasola