Sposób przygotowania:
Leniwe drożdżowe z owocami z kompotu i kruszonkąETAP 1:
Ugotowane w kompocie jabłka ze śliwkami odsączyć z soku, w misce wymieszać z kisielem, cukier nie potrzebny, kompot był słodzony.
ETAP 2:
Składniki do dużej miski dodajemy wg podanej kolejności składników - NIE MIESZAĆ - nakryć talerzem i zostawić na blacie kuchennym na całą noc.
ETAP 3:
Blacha 34x28 cm z papierem do pieczenia, ciasto dużą łyżką wymieszać do gładkiej masy, wyłożyć do blaszki, na ciasto nakładać owoce z kompotu.
ETAP 4:
Składniki na kruszonkę wyrobić na kruszonkę, palcami lub mikserem, kruszonkę rozsypać na owoce.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić aby owoce w kisielu stężały.