dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Leniwe pierogi 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierogi podaje się polanę stopionym masłem ze zrumienioną bułką tartą.

Leniwe pierogi 4

Składniki:

Leniwe pierogi 4

 

Sposób przygotowania:

Leniwe pierogi 4
Ser mielimy dwukrotnie. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Masło ucieramy, dodajemy żółtka i ser. wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Następnie dodajemy pianę i mąkę i mieszamy. Z ciasta formujemy wałek, lekko go spłaszczamy nożem i kroimy w skośne słupki o szerokości ok 2 - 3 cm. Pierogi wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Gdy się już zagotują wyjmujemy łyżką cedzakową. Smacznego.