Sposób przygotowania:
Leniwe serduszka
Rozdzielić od siebie dwa białka oraz dwa żółtka. Białka razem ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Ser biały rozdrobnić za pomocą widelca, a później dodać do niego jedno opakowanie cukru wanilinowego, dwie łyżeczki budyniu waniliowego, jedną szklankę mąki ( można dodać mąki trochę więcej lub trochę mniej tak, żeby ciasto było elastyczne i miękkie). Składniki wymieszać dokładnie ze sobą, a po chwili dodać do nich ubitą pianę i ugniatać na ciasto. Ciasto rozwałkować, a później wycinać foremkami serduszka. Serduszka gotować w wodzie, aż wypłyną na wierch i odcedzić. Gotowe leniwe serduszka polać roztopionym na patelni maśle i posypać z wierchu cukrem pudrem, cukrem zwykłym lub cynamonem. Serduszka leniwe można też podawać z bitą śmietaną. Smacznego!