Sposób przygotowania:
Papryka z mięsem i grzybami
Cebulę pokroiłam w drobną kosteczkę. Marchewkę starkowałam na jarzynowej tarce. Włożyłam na rozgrzany olej, lekko podsmażyłam, włożyłam pokrojone grzyby i smażyłam ok.15 min. Brązowy ryż ugotowałam, ostudziłam.
Mięso drobiowe (użyłam z udek) zmieliłam na sitku z dużymi oczkami. Połączyłam ryż z usmażonymi grzybami i warzywami, doprawiłam solą i pieprzem, dodałam przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszałam.
Umytą i oczyszczoną paprykę nadziałam przygotowanym farszem. Ustawiłam w naczyniu żaroodpornym, podlałam niewielką ilością wody, włożyłam listek laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie.
Wstawiłam do nagrzanego do 170*C piekarnika na 50min.
Mięso drobiowe (użyłam z udek) zmieliłam na sitku z dużymi oczkami. Połączyłam ryż z usmażonymi grzybami i warzywami, doprawiłam solą i pieprzem, dodałam przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszałam.
Umytą i oczyszczoną paprykę nadziałam przygotowanym farszem. Ustawiłam w naczyniu żaroodpornym, podlałam niewielką ilością wody, włożyłam listek laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie.
Wstawiłam do nagrzanego do 170*C piekarnika na 50min.