Sposób przygotowania:
leszcz po suwalsku
oczyszczoną i umyta rybę sfiletować, wyporcjować, oprószyć solą , pieprzem, mąką i lekko obsmażyć na tłuszczu.
Drobno pokrojoną cebulę poddusić na tłuszczu.
Dodać pozostałe, pokrojone w kostkę warzywa, podlać wodą i dusić na półmiękko. Włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Gdy będą miękkie , dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku.
Włożyć rybę i dusić ok 15 minut.
Drobno pokrojoną cebulę poddusić na tłuszczu.
Dodać pozostałe, pokrojone w kostkę warzywa, podlać wodą i dusić na półmiękko. Włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Gdy będą miękkie , dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku.
Włożyć rybę i dusić ok 15 minut.