ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

leszcz po suwalsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najlepiej podawać z ryżem lub kluskami.

leszcz po suwalsku

Składniki:

leszcz po suwalsku

 

Sposób przygotowania:

leszcz po suwalsku
oczyszczoną i umyta rybę sfiletować, wyporcjować, oprószyć solą , pieprzem, mąką i lekko obsmażyć na tłuszczu.
Drobno pokrojoną cebulę poddusić na tłuszczu.
Dodać pozostałe, pokrojone w kostkę warzywa, podlać wodą i dusić na półmiękko. Włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.Gdy będą miękkie , dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku.
Włożyć rybę i dusić ok 15 minut.