karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Leszcz w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i zdrowy obiad w postaci pieczonej ryby.

Leszcz w warzywach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leszcz w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Leszcz w warzywach
Ryby czyścimy i obieramy z łusek, odkrajamy łby. Dokładnie myjemy i lekko osuszamy. Przygotowane ryby obsypujemy przyprawą do ryb, lekko skrapiamy oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Ziemniaki kroimy w cienkie plastry, marchewki obieramy i kroimy w cienkie słupki. Ziemniaki obsypujemy przyprawą do ziemniaków. Blaszkę wykładamy folią aluminiową. Wykładamy przyprawione ryby. Pomiędzy rybami wykładamy przyprawione ziemniaki i marchewki, które lekko skrapiamy oliwą z oliwek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C. Pieczemy 40 minut. Gotowe.
Leszcz w warzywach
Wyczyszczone ryby.
Leszcz w warzywach
Przyprawione ryby i warzywa przed pieczeniem.