Leszcz z czosnkiem i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczysta i aromatyczna rybka

Leszcz z czosnkiem i pietruszką

Składniki:

Leszcz z czosnkiem i pietruszką

 

  • 1 kg - leszcz filety
  • 4 ząbki - czosnek,
  • oliwa z oliwek,
  • suszona natka pietruszki,
  • olej do smażenia,
  • mąka,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Leszcz z czosnkiem i pietruszką
Filety umyć i osuszyć. Rybę oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do plastikowego pojemnika. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać kilka kropli oliwy z oliwek, wymieszać. Polać filety. Delikatnie wymieszać, zamknąć pojemnik i odstawić na około 3 godziny do lodówki. Następnie rybę posypać suszoną natką pietruszki. Każdy filet obtaczać w mące i smażyć na oleju.