luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Leszcz z piekarnika

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Na obiad pieczona ryba w ziołach podlana sokiem z pomarańczy

Leszcz z piekarnika

Składniki:

Leszcz z piekarnika

 

  • 2 leszcze po ok 1 kg sztuka

 

  • marynata;
  • szczypta tymianku
  • szczypta cząbru
  • szczypta estragonu
  • pół łyżeczki majeranku
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z jednej cytryny

 

Sposób przygotowania:

Leszcz z piekarnika
Ryby oczyścić.. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć marynatą ryby, Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić na 2-3 godziny. Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem zpomarańczy. Piec ok 30 - 35 min w temp 180 stPodawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce,smażonymi na oleju.

Tagi:

marynaty