agusol

agusol

Szef Kuchni
[Przepisów: 21]

Letni bigos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny letni bigos z warzywami bardzo łatwy w przygotowaniu

Letni bigos Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Letni bigos

 

 

Sposób przygotowania:

Letni bigos
Delikatny letni bigos z warzywami bardzo łatwy w przygotowaniu. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić solą i pieprzem. Marchewkę, cebulę i pomidory pokroić w kostkę, pieczarki w plastry. Wszystkie składniki smażyć na łyżce oleju po kolei i dodawać do kapusty, wlać wywar, dodać śliwki suszone. Gotować do miękkości, ok. 50 min.
Letni bigos
Po kolei smażę na patelni wszystkie składniki, zaczynam od cebulki
Letni bigos
Pora na fasolkę szparagową, najlepsza jest młoda
Letni bigos
Pomidorów nie smażę, dodaję razem ze śliwkami
Letni bigos
na końcu smażę piersi z kurczaka i dodaję jako ostatnie