Sposób przygotowania:
Letnie Ratatouille
Bakłażan, pomidory, kroimy w kostkę, cukinię w plastry. Cebulę siekamy, czosnek wyciskamy przez praskę. Zioła bardzo drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy bakłażana przez ok. 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy, dodajemy znów 2 łyżki oliwy i postępujemy w ten sam sposób z cukinią a następnie papryką. W pozostałej oliwie podsmażamy cebulę z czosnkiem. Warzywa układamy warstwami w garnku zaczynając i kończąc na bakłażanie. Każdą z warstw posypujemy lekko solą, pieprzem, cebulą i ziołami. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut, aż wszystkie składniki przejdą smakiem.Po tym czasie możemy podawać. SMACZNEGO
misia53
Sarenka
Pyza