Sposób przygotowania:
Letnie wiejskie jadło
Ziemniaki wyszorować i ugotować w lekko osolonej wodzie w mundurkach.Nastepnie ostudzić i obrać ze skórki. Fasolkę oczyscić odciąć końce wrzucić na posolony werzątek i gotować około 15 minut,osączyć wystudzić. Cebulę obrać posiekać drobno,boczek pokroić w cienkie paseczki i wraz z cebulą zrumienic na rozgrzanym maśle na patelni.Skwareczki boczku z cebula zdjąć na talerz a tłuszcz powstały ze smażenia zagotować z octem winnym. Na dużym półmisku ułożyc ziemniaki i fasolę posypać boczkiem z cebulą ,polać sosem winnym posypać pieprzem i posolić do smaku. Zapraszam....
kołczu
darmiona
mysza75
2milutka
edytaha
2milutka
hihi:) pal licho dietę:D
edytaha
Jasne, jak jeszcze popiję piwkiem, to już będzie zupełna rozpusta :)
2milutka
ale pifko to tylko cytrynowe:D
zbysiowa