2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Letnie wiejskie jadło

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Masz dość lekkich lekkich jarskich dań na obiad? Spróbuj wiejskiego jadła z chrupiącym boczkiem - szybko, smacznie i syto...

Letnie wiejskie jadło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Letnie wiejskie jadło

 

Sposób przygotowania:

Letnie wiejskie jadło
Ziemniaki wyszorować i ugotować w lekko osolonej wodzie w mundurkach.Nastepnie ostudzić i obrać ze skórki. Fasolkę oczyscić odciąć końce wrzucić na posolony werzątek i gotować około 15 minut,osączyć wystudzić. Cebulę obrać posiekać drobno,boczek pokroić w cienkie paseczki i wraz z cebulą zrumienic na rozgrzanym maśle na patelni.Skwareczki boczku z cebula zdjąć na talerz a tłuszcz powstały ze smażenia zagotować z octem winnym. Na dużym półmisku ułożyc ziemniaki i fasolę posypać boczkiem z cebulą ,polać sosem winnym posypać pieprzem i posolić do smaku. Zapraszam....
Letnie wiejskie jadło
dwukolorową fasolkę wrzucamy na wrzątek gotujemy
Letnie wiejskie jadło
ziemniaczki gotujemy w mundurkach potem obieramy
Letnie wiejskie jadło
boczek przesmażamy z cebulką na łyżeczce masła
Letnie wiejskie jadło
na powstały tłuszcz wlewamy ocet i zagotowujemy polewamy danie