bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Liberkas

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawy przepis dla wszystkich.

Liberkas

Składniki:

Liberkas

 

  • 5 dag bułki czerstwej,
  • 20 dag wieprzowiny bez kości,
  • 20 dag wołowiny bez kości,
  • 6 dag cebuli,
  • 1 jajko,
  • 10 dag cebuli do smażenia,
  • 2 dag mąki,
  • tłuszcz,
  • 10 dag sera żółtego,
  • sól, pieprz i papryka mielona do smaku.

Sposób przygotowania:

Liberkas
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, zemleć razem z mięsem oraz cebulą, wymieszać z jajkiem, doprawić do smaku. Z masy uformować owalne kotlety, usmażyć z obu stron, obłożyć plastrami sera i piec, aż ser się stopi. Cebulę obrać. opłukać, pokrajać w plastry, obtaczać w mące wymieszaną z papryką mieloną, potem usmażyć w dużej ilości tłuszczu, aby była chrupiąca, obłożyć przygotowane liberkasy.