krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Lin z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Lin z groszkiem

Składniki:

Lin z groszkiem

 

  • ogramowy lin,
  • puszka zielonego groszku,
  • garstka posiekanej natki pietruszki,
  • łyżka mąki,
  • 1, pieprz,
  • cukier,
  • masło,
  • olej

Sposób przygotowania:

Lin z groszkiem
Rybę myjemy, sprawiamy, odfiletowujemy, simy w dzwonka, oprószamy solą, pieprzem i mąką. Smażymy na oleju z obu stron ciemnozłoty kolor. Groszek odcedzamy zalewy, podduszamy z masłem, doprawiamy solą i cukrem. Wykładamy groszek do nacz ynia żaroodpornego, na nim układamy dzwonki lina i wstawiamy na 10 minut do średnio nagrzanego piekarnika. Podajemy rybę z ziemniakami puree, posypaną natką pietruszki i wiórkami masła.

Tagi:

groszek