lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Lin z ogórkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie z polską rybą i świeżymi ogórkami

Lin z ogórkami

Składniki:

Lin z ogórkami

 

Sposób przygotowania:

Lin z ogórkami
Opłucz rybę i spraw ją.Natrzyj solą i pieprzem.Włóż do środka ryby plasterki umytej cytryny oraz posiekany koper i wiórki masła.Ogórki pokrój w talarki (nie obieraj skórki).Cebulę skrój w piórka.Rybę rozłóż na foli aluminiowej na błyszczącej stronie.Na niej połóż pokrojone ogórki wymieszane z cebulą i doprawione do smaku.Polej rybę odrobiną oleju lub oliwy.Folię zawiń i piecz rybe w temp 190 st przez około godzinę.Czas pieczenia zależy od wielkości ryby.

Tagi:

ogórki