iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Lipień na maśle z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny aromatyczny lipień

Lipień na maśle z orzechami

Składniki:

Lipień na maśle z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Lipień na maśle z orzechami
Lipienia świeżego myjemy ,suszymy papierowym ręcznikiem rozkrawamy ,wyciągamy wnętrzności ,usuwamy głowę .Myjemy go jeszcze raz i suszymy. Solimy w środku solą ziołową wkładamy kawałek tymianku i kilka migdałów. Wierzch ryby posypujemy mieszanką soli z suszonym tymiankiem . Smażymy na maśle z obu stron na złoto .Orzechy ,migdały kroimy dość drobno prażymy na patelni bez tłuszczu ,posypujemy rybę orzechami i migdałami.Ozdabiamy natką pietruszki lub tymiankiem