Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Lodowa z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki dodatek do dań obiadowych i potraw z grilla

Lodowa z ogórkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lodowa z ogórkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Lodowa z ogórkiem
Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na małe kawałki. Ogórka obieramy, kroimy w nieco grubsze ćwiartki talarków. Do jogurtu dodajemy śmietanę, ocet winny i cukier, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy sałatę z ogórkiem, dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Podajemy od razu po przygotowaniu jako dodatek do dań obiadowych lub np. potraw z grilla
Lodowa z ogórkiem
Sałatę dokładnie płuczemy, rozrywamy na małe kawałki. Ogórka obieramy, kroimy w nieco grubsze ćwiartki talarków.
Lodowa z ogórkiem
Do jogurtu dodajemy śmietanę, ocet winny i cukier, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Lodowa z ogórkiem
Sosem zalewamy sałatę z ogórkiem, dokładnie mieszamy.