edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Lodowa z roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lodowa z roszponką, białą rzodkwią i cukinią we włoskim sosie

Lodowa z roszponką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lodowa z roszponką

 

  • 1/2 sałaty lodowej
  • 2 garście roszponki
  • kilkucentymetrowy kawałek białej rzodkwi
  • 1/2 młodej cukinii
  • 1/2 opakowania kupnego sosu włoskiego w proszku
  • półtorej łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Lodowa z roszponką
Sałatę porwałam na mniejsze kawałki, razem z roszponką opłukałam i odwirowałam w suszarce do sałaty. Rzodkiew i cukinię opłukałam i osuszyłam. Rzodkiew obrałam ze skórki, razem z cukinią pokroiłam w plasterki. Sos roztrzepałam z olejem. Polałam warzywa i wszystkie składniki delikatnie, ale dokładnie wymieszałam. Podałam z przecierakami https://gotujmy.pl/przecieraki,przepisy-ziemniaki-przepis,183902.html
Lodowa z roszponką
Sałatę i roszponkę opłukałam i odwirowałam w suszarce do sałaty.
Lodowa z roszponką
Przygotowane składniki umieściłam w misce.