Maniutka

Maniutka

Kucharz
[Przepisów: 23]

Lodowiec

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wcześniej upiec cienki biszkopt i przekroić wzdłuż na pół

Lodowiec

Składniki:

Lodowiec

 

  • 2 galaretki
  • kakao lub kawa capucino
  • 4 żółtka
  • 2 szklanki mleka
  • 1 opakowanie budyniu
  • kostka masła

Sposób przygotowania:

Lodowiec
Upiec cienki biszkopt i przekroić wzdłuż na pół. Mleko zagotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i budyniem (nieugotowanym) Wymieszać i wlać do przestudzonego mleka. Zagotować, cały czas mieszając. Wystudzić i utrzeć z kostką masła. Podzielić krem na dwie części, do jednej z nich dodać kakao. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i wystudzić. W brytfannie ułożyć 1/2 biszkopta i dać biały krem, następnie drugą połowę biszkopta przekrojonego i nałożyć ciemny krem. Wierzch wyrównać i zalać galaretką. Ciasto odstawić w chłodne miejsce. Gdy ostygnie pokroić w kwadraty. Smacznego:)

Tagi:

kawa