Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Lodowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pycha pycha pycha pycha! ! !

Lodowiec

Składniki:

Lodowiec

 

  • 5 dkg żelatyna,
  • 1\2 l mleko,
  • 1\2 l śmietana,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 opakowanie cukier waniliowy,
  • 3 sztuki różnego koloru galaretka

 

Sposób przygotowania:

Lodowiec
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym gdy się zagotuje rozpuszczamy w nim żelatynę a kiedy będzie chłodne wlewamy śmietanę i wylewamy na blachę.
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu , chłodzimy do zastygnięcia. Galaretkę kroimy w kwadraty układamy na blachę raz jeden kolor raz drugi za (wstawiamy do lodówki) około godzinę jemy .