Sposób przygotowania:
Lodowiec - hit lat 90-tychGalaretka:
Galaretkę przyrządzić wg przepisu z opakowania, tylko zamiast 500 ml użyć 400 ml wody.
Masa:
Żółtka z cukrem utrzeć do białości i wymieszać z proszkiem budyniowym.
Masę żółtkową przelać do gotującego się mleka i mieszając doprowadzić do ponownego zagotowania się całości.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Masło zmiksować do białości i połączyć z zimnym budyniem.
(Najlepiej go dodawać po 1 łyżce.)
Otrzymany krem podzielić na dwie równe części, a jedną z nich wymieszać z kakao.
Całość:
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami uprzednio namoczonymi w lekko ściętej galaretce.
Na biszkoptach rozsmarować jasny krem, ułożyć warstwę ciastek (namoczonych w galaretce) i ponownie umieścić krem - ciemny.
Na końcu poukładać owoce i całość zalać pozostałą galaretką.
Ciasto schłodzić w lodówce.
geneza_kapusty
Di bloguje