Sposób przygotowania:
Lody – Gąsienica truskawkowa
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (50g). Wymieszać z serkami waniliowymi, wstawić do lodówki niech się zetnie. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody, wystudzić. Truskawki pokroić na połówki. Do butelki po wodzie mineralnej kłaść na przemian pokrojony serek i truskawki. Zalać galaretką. Wstawić do lodówki najlepiej na noc. Żeby wyjąć należy butelkę polać gorącą wodą i po kawałku odkroić plastik. Pokroić w krążki. Roladę pokroić w krążki, następnie krążki na pół krążki i kłaść na przemian z krążkami lodów tworząc gąsienicę. Zrobić czujki ze słomki a oczy z goździków – nogi natomiast z jabłka lub z innych owoców. Udekorować śmietaną w sprayu.
msewka
kamazka439
kamazka439
dominik123
IkaJ