Sposób przygotowania:
Lody śmietanowo-porzeczkowe
Porzeczki czerwone i czarne dokładnie myjemy obieramy i miksujemy z cukrem . Cukru dodajemy według uznania możne być cukier brązowy Do zmiksowanych owoców dodajemy śmietanę i ubijamy ,miksujemy dalej. Dolewamy mleko i miksujemy . Rozlewamy w pojemniki do lodów . Zamrażamy . Podajemy w upały
darmiona
iwa643
ja dodaję normalną 18 w tych lodach a w innych dodawałam śmietankę do kawy w płynie
darmiona
darmiona
czy ja mogę prosić o odpowiedź? Nie mam pojęcia o deserach, kupiłam takie patyczki i chcę się dowiedzieć
iwa643
tak 18 w wersji lekkiej można dodać mleko ,jogurt zamiast śmietany .Nie ma potrzeby śmietany 30 % - Mam tez przepis gdzie dajemy mleko i śmietankę do kawy 12 procentowa lody tez wychodzą super
darmiona
darmiona