Sposób przygotowania:
Łopatka musztardowo-imbirowa Eli
Cebule i czosnek obrać z łupinek.Cebule posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Łopatkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.W rondlu rozgrzać olej,włożyc łopatkę i obsmażyć ze wszystkich stron.Obsmażone mięso posmarować ze wszystkich stron musztardą i włożyć do rondla w którym było obsmażane.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,imbir,przyprawę do pieczemi,paprykę,kostkę mięsną,sos sojowy,pieprz i jeszcze chwilę smażyć.Mięso podlać wodą i dusić do miękkosci.W razie potrzeby podlewać jeszcze wodą.Gotową łopatkę wyjąć na półmisek.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Mięso pokroić na porcje.Sos podać osobno w sosjerce.Smacznego!
Ja podałam łopatkę z kluskami śląskimi (przepis w mojej galerii) i kapustą czerwoną (przepis w mojej galerii).
Ja podałam łopatkę z kluskami śląskimi (przepis w mojej galerii) i kapustą czerwoną (przepis w mojej galerii).
A.B.