Sposób przygotowania:
Łopatka pieczona w przyprawach
Łopatę dokładnie myjemy i osuszamy. Cebulę oraz czosnek obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy wszystkie przyprawy. Wlewamy oliwę. Dokładnie mieszamy. Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso. Dokładnie je nacieramy. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Następnie mięso skrapiamy olejem i wkładamy do rękawa do pieczenia. Dodajemy kawałek margaryny i związujemy rękaw. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 2 godzin w temperaturze 170 stopni.
![Łopatka pieczona w przyprawach Łopatka pieczona w przyprawach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lopatka-pieczona-w-przyprawach-257760.jpg)
![Łopatka pieczona w przyprawach Łopatka pieczona w przyprawach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/lopatka-pieczona-w-przyprawach-257761.jpg)