gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Łopatka pieczona w rękawie z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łopatka pieczona w rękawie z warzywami to fajne danie, które na pewno będzie smakować każdemu. Polecam.

Łopatka pieczona w rękawie z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łopatka pieczona w rękawie z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Łopatka pieczona w rękawie z warzywami
Łopatkę kroimy na mniejsze kawałki, po czym dokładnie przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do karkówki oraz przyprawą do grilla i przekładamy w rękaw do pieczenia. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Cebulę drobno siekamy, a paprykę kroimy w małe paski. Cukinię obieramy i również kroimy w większą kostkę, po czym warzywa dodajemy do mięsa. (można jeszcze trochę posypać przyprawami). Rękaw związujemy, wszystko obracamy, aby mięso zmieszało się z warzywami. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 90 minut w temp. 180 stopni. Gotowe danie wykładamy na półmisek.
Łopatka pieczona w rękawie z warzywami
Łopatkę kroimy na mniejsze kawałki, po czym dokładnie przyprawiamy.
Łopatka pieczona w rękawie z warzywami
Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę.
Łopatka pieczona w rękawie z warzywami
Cebulę drobno siekamy, a paprykę kroimy w małe paski.
Łopatka pieczona w rękawie z warzywami
Rękaw związujemy, wszystko obracamy, aby mięso zmieszało się z warzywami.